Gulf Nederland

StationTaloGulf Nederland is een oliemaatschappij die kwaliteitsproducten levert die voldoen aan Europese normen en sinds 1994 in diverse branches actief is op de Nederlandse markt. Gulf levert brandstoffen en smeermiddelen aan onder andere de agrarische sector, visserij, industrie, het wegtransport en de scheepvaart. Gulf Nederland heeft eveneens een uitgebreid net van inmiddels zo’n 280 tankstations langs snelwegen, provinciale wegen en op industrieterreinen.

Onlangs lanceerde Gulf Nederland een landelijke campagne voor truckers, de Truckers Promotie Actie. Chauffeurs die tanken krijgen zegels die op een spaarkaart geplakt kunnen worden. Volle spaarkaarten leveren de trucker direct 25 euro contant geld op. Om deze actie te ondersteunen heeft Gulf Nederland samen met Advertentiebeker een eigen beker ontworpen.

“Een koffiebeker speelt een erg belangrijke rol in het leven van een trucker”, zegt Peter Eilander, Manager Retail & Marketing. “Ter ondersteuning van deze landelijke campagne wilden we een ludiek medium inzetten om de bekendheid onder onze doelgroep te vergroten. Advertentiebeker heeft ons niet alleen geholpen met het juiste middel hiervoor, maar ook met de verdere ontwikkeling van het ontwerp”.

De plastic bekers voor de Truckers Promotie Campagne werden voorzien van het logo van koffieleverancier Beukenhorst en de tekst “Spaar voor contanten”en zijn ingezet bij alle tankstations in Nederland. De campagne is dusdanig succesvol dat Gulf Nederland in overleg met Advertentiebeker heeft besloten een tweede beker te ontwikkelen. Deze nieuwe plastic beker is voorzien van Delftsblauwe tegeltjes met Hollandse tafereeltjes. “Oliemaatschappijen doen nog niet zoveel om warm gevoel bij koffie te creëren”, vervolgt Eilander. “Daarom wil Gulf naast de allerbeste koffie en koffiemachines ook de chauffeur uit de stressmodus halen. Een koffiemomentje is dan een uitstekend middel”.